zaterdag 29 januari 2011

Little miss mushroom


Het was liefde op het eerste gezicht.....maar waarom ik dan toch zo lang gewacht heb om haar te maken, weet ik ook niet. Soms gebeurt dat gewoon.
Maar goed, ik ben vorige week, nadat ik mijn hobbyboeken opgetrommeld had, en mijn dozen met stof weer beneden gezet had, aan de slag gegaan, en ik vind haar ontzettend leuk geworden.

It was love at first sight......and I realy don't know, why I waited so long before I made her, but sometimes that happens. Last week, after I looked in my old craftbooks, I took my sewingmachine, and I had so much fun sewing her.


Ze heeft al een beetje voorjaar over zich,

She's got a little bit of spring with her,







En een beetje valentijn:

And a bit of valentine:







Een beetje zomer kan je ook bij haar vinden:

you can also find a touch of summer:






Ze heeft haar knuffel altijd bij zich,

And she always got her little bunny at her side,






Want ze is een beetje verlegen,

Because she's a little shy,







Natuurlijk is dat nergens voor nodig, want ze ziet er altijd keurig uit. Zelfs haar sokjes zijn op haar kleding afgestemd,

Ofcourse she's got no reason for that, because she's very well dressed. Even her socks matches with her clothes,







Dus kom op.......laat je maar eens zien,

So, come on.....show youreself to the visitors,







Nee, niet voor de helft, maar gewoon helemaal,

Not half, but complete,







Tja, dat bedoel ik nu.....liefde op het eerste gezicht!

You see what I mean?........It was love at first sight!





Zucht.....

Sigh.......






Wish you all a lovely weekend, hugs Ester.



Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe,

Lieve groet van Ester,


vrijdag 21 januari 2011

Stapelen op vrijdag




Toen ik zag dat Irma van de blog: allemaal kleurtjes, iets nieuws opgezet had, n.l: Stapelen op vrijdag, moest ik gelijk aan mijn boeken denken.
Het leek mij leuk om jullie wat boeken te laten zien, die voor mij een speciale betekenis hebben. Maar aangezien ik nog steeds geen boekenkast heb, moest ik vandaag dus de zolder op, om uit deze hoek met dozen mijn "speciale" boeken te zoeken.

When I saw that Irma, of the blog: allemaal kleurtjes, made up something new, I would love to join her. it's called: Pile on friday,
I decided to show you some of my books, so I had to search on the attic for them:






Nou dat heeft een poosje geduurt hoor, want ze zaten echt in allemaal verschillende dozen, maar toen ik ze allemaal gevonden had was ik helemaal in mijn nopjes:

These books are very special to me,





Het eerste boek dat ik jullie wil laten zien is de statenbijbel.

The first book I want to show you is the Bible.




Hij is van mijn opa en oma van moeders kant geweest, en als mijn moeder vroeger ging schoonmaken bij mijn opa, dan mocht ik altijd in de "plaatjesbijbel" kijken. Zie ik deze bijbel, dan zie ik mezelf zitten in de bedstee, bladerend in de bijbel op zoek naar mooie plaatjes:

It was my grandparents bible, and everytime my mother went to my grandfather to clean the house (farm) I could look at the pictures in the Bible.





Het volgende boek gaat over modetekenen. Ik heb als tiener uren en uren poppetjes getekend, en dacht ooit modeontwerpster te worden. Toen ik dit boek voor sinterklaas kreeg was ik zoooo blij. Ik heb dan ook menig uurtje zitten tekenen, met dit boek erbij als voorbeeld.

The next book is about drawing fashion. When I was a teenager I wanted to be a fashion designer. For hours and hours I draw people with all kind of clothes.





Ik was ook erg zuinig op mijn spullen en toen ik dit boek ooit aan mijn nichtje uitleende, en het beschadigd terugkreeg omdat de hond eraan gegeten had, was ik echt heeeeeel erg boos. Nu koester ik dit boek, want het herinnerd mij ook aan een tijd waarin ik erg veel bij mijn tante was, en altijd met mijn nichtjes optrok. Een fijne tijd!

I was very careful with my books, and when I got this book back from my niece,and I saw it was eaten by there dog I was sooo mad.

But this book also reminded me of the time I spend with my nieces. It was a very happy time.







En deze serie heb ik ooit gehad van mijn ouders toen er boekenverkoop op mijn school was. Mijn vader zei toen dat het een hele mooie serie was, en hij had gelijk hoor. Ik heb ze heel wat keren gelezen.

This is a serie books about the war in 1940-1945. They where for sale at my school, and my father said this was a very goor serie of books. Well, he was wright. I have read them very often.




Tja, de wereld van Anton Pieck....als ik me het goed kan herinneren, heb ik dit boek ook als sinterklaas kado gekregen. Ik was zooo onder de indruk van de tekentalenten van deze man. Alles was zo gedetailleerd getekend, en aangezien ik als kind ook al geinteresseerd was in hoe men vroeger leefde, was dit boek een echt "must have" artikel voor mij.

This is a book about Anton Pieck. A very famous dutch painter. His drawings are so detailed, and he painted also a lot about people in the past.





Mijn vader was visser, en ik vond het altijd een feest als hij vrijdags weer thuis was. Op een keer bracht hij dit boek voor mij mee....

My dad was a fisherman, and one day he came home on friday, and he gave me this book. It's full with games and riddles, and I loved it.





een boek waarin een paar kinderen spelletjes spelen en elkaar raadsels enzo vertellen. Echt een heel leuk boek, en ik heb het dan ook echt heel veel keren gelezen, en geprobeerd de raadsels en knutseldingen na te maken.






Dit boek kreeg ik van mijn opa van vaders kant. Mijn 4 nichtjes kregen ook zo'n boek, maar geen een was hetzelfde.

This book I got from my grandfather. My four nieces also got a storybook from him, and they all where different.




Jullie raden het misschien al,als ik nu op een rommelmarkt zo'n boek tegenkom, en het is voor een leuk prijsje, dan kan ik het niet laten om het te kopen. Dit vond ik één van de mooiste plaatjes uit mijn boek:

When I go to fleamarkets, and I see books like this, I must buy it.

This is the most beautiful picture in my book:




En als laatste wil ik jullie deze twee boeken laten zien:

At last I want to show you these two books:






Ik kreeg deze boeken van een echtpaar dat bij ons in de straat woonde. Ik was denk ik een jaar of 5 toen ik met mijn haar in het prikkeldraad belande (had toen nog een bos met pijpekrullen) en die meneer mij eruit bevrijde. Ik kwam al snel heel vaak bij hun thuis, en noemde hen dan ook oom en tante.
Hier zit ik bij "ome Jan" op schoot. Hij was de beste verhalen verteller aller tijden.

I got these books from a married couple, who lived in our street when i was little. The man rescued me one day, when I was stuck with my hear in a barbed wire. Since then I visited them a lot. I called them aunt and uncle, and my "uncle Jan" was the best story teller ever.






In die boeken staan prachtige prenten en verhalen en ik blader ze nog steeds regelmatig door.

There are beautiful pictures in those books. I still look at those pictures now and then.







Ik vond het erg leuk om mee te doen aan stapelen op vrijdag , en om op deze manier een stukje van mijn herinneringen met jullie te delen.

Willen jullie zien wie er nog meer meedoen aan stapelen op vrijdag, ga dan snel naar de blog: allemaal kleurtjes, of meld je aan om ook mee te doen.

Verder wil ik jullie heel erg bedanken voor de lieve reacties. Ik heb elke dag gewandeld, en ik ben nu weer het spreekwoordelijke zonnetje in huis.

I loved to join pile on friday, and if you want to join too, please go and visit the blog of Irma: allemaal kleurtjes.

I also want to thank you for your kind words on my last post. I've walked every day, and i'm feeling a lot better now.




Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!

Wish you all a lovely weekend! Hugs Ester.


Lieve groet van Ester.

dinsdag 18 januari 2011

winter blues...







Ik ben al weken niet vooruit te branden. Nergens zin in, en als ik ergens zin in heb, heb ik er weer geen puf voor. Pffff ik wordt gek van mezelf. Ik vind het moeilijk om een nieuw blogbericht te maken, waar zal ik het over hebben?, en wat wordt dan weer de titel?....ik kan het zelfs nog sterker vertellen....zelfs achter de pc zitten vind ik al vermoeiend. Nou, het moet toch echt niet gekker worden hoor. En nu was het gisteren ook nog eens blue monday....de meest deprimerende dag van het jaar. Nou dat heb ik geweten hoor! Had gisteren tijdens het gebruikelijke "bank hangen" van de laatste weken, een dvd van het kleine huis op de prairie opgezet......nou dat was dus tranen met tuiten! Hoe blue kan je maandag zijn?.....



For weeks now, I'm kind of knocked out. My enery is on a very low level, and the only thing I want to do is eat and sleep. Even wrighting a new post on my blog is hard for me... Where will I wright about and what will the title be?......Pfffffff I'm so tired of being tired.
And this morning I heard that yesterday was the most depressive day of the year, well I can tell you all about that! My mother bought me a dvd of the little house on the prairie, and yesterday evening while I was watching that dvd, I couldn't stop crying...How depressive can your monday be?









Maar goed, na een goede nachtrust werd ik vanmorgen toch best fris en fruitig wakker, en heb ik besloten om mezelf maar eens flink toe te spreken, en ook de wandelschoenen maar weer eens tevoorschijn te halen.

But after a good night rest, I woke up this morning, and I decided to trie to be positive and active, so I brought out my walking shoes.




ook heb ik besloten om mijn dozen met stof weer in de huiskamer te zetten. Want het kan dan wel lekker opgeruimd zijn in de kamer, mijn inspiratie was ook ver te zoeken...

I also decided to bring back my boxes with fabric in the livingroom. It's nice to have a tidy house, but my inspiration was gone, when I put those boxes on the attic, and I missed all those boxes with brigh colored fabrics.




Dit in combinatie met een overvloed aan hobbyboeken.....
So with my fabric and craftbooks at my side, I hope to get my energy and inspiration back.



En dit prachtige kussen wat ik cadeau kreeg van mijn schoonzus...
And with this lovely gift from my sister-in-law, I will soon be recouvered from my winterblues.






Nou... nu moet toch wel goed komen met mijn winterdip, denken jullie ook niet?





Can I do it?.....







Yes I can!!!

Wish you all a wonderfull week. Hugs Ester

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe.

Lieve groet van Ester


woensdag 12 januari 2011

Januari,

Het is altijd weer een beetje wennen als alle kerstspulletjes weer opgeruimd zijn. En als het dan ook nog van dat sombere weer is, dan verlang ik helemaal naar warmte en gezelligheid. Dus deze week ben ik maar eens aan de slag gegaan om het weer gezellig te maken hier in huis.
De kast is weer opnieuw ingericht,

After the cosy december month, January is always a littlte boring. So I decided to redecorate my closet:






En de zijraampjes hebben weer een andere "look" gekregen,

And my windows,








En ik heb op zolder weer eens wat schilderijtjes van Anton Pieck opgezocht,

I have a lot of these pictures on the attic. There from a famous dutch painter, Anton Pieck:





Ook in dit kastje heb ik twee kleine lijstjes met een Anpton Pieck prentje gezet,

I also put two pictures in this little cabinet,




En ondertussen geef ik af en toe een paar steekjes aan dit schattige patroontje van Jit design

And meanwhile I work on this cute little project of Jit design,




Mijn zoon zei van de week....Oh mamma, wat een lief hondje wordt dat....en nog geen uur later zei de vriendin van mijn dochter: ach, wat een lief schaapje......
Wat denken jullie, zal het nog goed komen met het ijsbeertje in wording?

My son thinks it's gonna be a dog, and my doughter's friend thinks it's gonna be a little sheep.....What do you think? will this little polar bear going to be a polar bear at the end? I realy hope so!

Hugs Ester

Lieve groet van Ester



vrijdag 7 januari 2011

Goede voornemens????.......!!!!!!


Het nieuwe jaar is alweer een weekje oud, en ondertussen is ook hier alles weer een beetje bij het oude.
Kerstboom weer op zolder, ramen gezeemd, en kasten weer opgeruimd.
En tijdens het opruimen van de kast waar mijn hobbyspulletjes in staan, begon het plotseling te kriebelen......en dat kwam niet alleen door het stof wat ik daar tegenkwam, maar ook van alle onafgemaakte, en nooit aan begonnen dingen die ik daar weer vond!
Ik had me nog zo voorgenomen om dit jaar eens geen goede voornemens te nemen ;-) Maar toen ik al die onafgemaakte, en nooit aan begonnen werkjes aan het bekijken was, kreeg ik een spontane ingeving! Dit jaar eens geen goede voornemens die ik toch niet volhou, zoals lijnen, meer bewegen, gezonder eten, enz. enz......nee dit jaar ga ik proberen om af te gaan maken waar ik aan begonnen ben, zoals deze "hangers" van papier (was bedoeld om met kerst een leuke guirlande van te maken)


New year is already one week old. I've put away our christmas tree and decorations, cleaned the house, and redecorated some closets. And when I was cleaning my craftcloset, I suddenly had a thought. Looking at all my craftprojects I realised, I often begin my projects with lots of enthusiasm, but I find it hard to finish a project, so my good intention for this year is to finish what I begin. like these paper garland I was planning to make for christmas:





Of dit palet, waar ik een mooi tafereeltje op wilde plakken:

Or this palette, I would like to plaster with vintage images:




En dit allerliefste schaapje, wat alleen nog maar een paar pootjes nodig heeft:

or this little sheep....it only needs some feet:




En natuurlijk dit mini quiltje van atelier Bep:

And ofcourse this little quilt from atelier Bep:




En wat te denken van de patroontjes die ik tegenkwam en nog nieuw in de verpakking zitten.....

And what do you think of all the paterns I found in my closet.....all new!











Nee, ik moet voorlopig maar even geen nieuwe patroontjes aanschaffen. Eerst maar eens afmaken wat ik in huis heb, maar of me dat gaat lukken weet ik niet, want over een poosje komt er een nieuw Tilda boek uit....

No, I musn't buy anything new, for the time being.......but that's not so easy, because there's a new Tilda craftbook coming in febrary.....

ik vind het altijd erg kaal in huis als de kerstboom net weg is. Gelukkig heb ik zat spulletjes om het weer gezellig te maken, maar zo af en toe vind ik het ook leuk om wat nieuws te kopen, en aangezien ik dol ben op hartjes kon ik dit schattige kandelaartje niet laten staan:

After christmas I always find it a little empty in the house. Lucky i have a lot of decorations for my house at the attic, but I also love it, to buy something new, like this heart candle:




ook dit schattige rekje krijgt een plaatsje in ons huis:

And this lovely rack:




en deze superleuke haakjes.....die heb ik gekocht voor Jan. Hij krijgt steeds meer vraag naar zelfgemaakte spulletjes van hout, en zulke leuke haakjes komen altijd van pas.

And these brackets I bought for my husband, he can use them in his handmade projects he makes from wood.





Deze spulletjes komen uit de winkel van Sonja.
Sonja had al een webwinkel en sinds kort is haar webwinkel uitgebreid met een prachtige winkel: Country at Home. Ook verkoopt zij artikelen van Greengate....echt zoooooo mooi!

I bought these things in the store of Sonja: Country at Home.


Ik wil jullie een heel fijn weekend toewensen! Ik ga proberen mijn goede voornemens te laten slagen:

I want to wish you a verry nice weekend. I'm trying to make my good intentions work:





Lieve groet van Ester


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails