dinsdag 29 juni 2010

D'n Tuun
Ik zal ook eens met de billen bloot gaan, en wat foto's van onze tuin laten zien. Ik heb wel moed moeten verzamelen hoor, want het is niet zo'n net tuintje als ik bij de meeste van jullie voorbij zie komen, maar er moet dan ook nog van alles aan gebeuren.
Het muurtje wat tussen ons en de buren zou komen staat. Jan had er zin in, want in een paar dagen was de klus al geklaard.

I want to show you some pictures of our garden. I'm a little bit ashamed, because it's not so pretty as the most gardens I see on other blogs, but there's still a lot of work to be done. My husband finished the little wall between our house and the neighbour's house.
We zitten alleen nog te twijfelen of we een ketting tussen de palen hangen of een zwarte plank, er tussen doen.
We are still thinking what we put behind the poles. A chain or a board.
Maar we kunnen er nog even over verzinnen, want we waren zo tevreden over het resultaat, dat we besloten hebben om zo'n muurtje helemaal rondom de voor en zijkant van het huis te plaatsen. Ook winnen we er een behoorlijk stukje tuin mee. Kijk maar.But we can think about that for a while, because we have decided we want that wall everywhere around the house. Our garden will be a lot bigger when there's a wall.
Eerst moeten er nog een paar palen uit, maar tot aan de stoeprand is de grond van ons. Nou dat scheelt toch wel zo'n anderhalve meter. En aan de zijkant moet dat muurtje dan gelijk lopen met de schutting.

The wall must be at the same distance as the fence
Al met al krijgen we dan een behoorlijk stukje tuin erbij.

That will be a lot of garden
Wel valt er nog heel wat op te knappen in de voortuin. Het is nu een soort van opiumplantage. Hij staat namelijk vol met papavers:

There's a lot of work to do, because our garden looks like an opiumplantationDat kan soms best mooi zijn:

Poppies can be beautiful:Er was ook een paarse, maar de blaadjes waren al afgevallen voordat ik er een foto van gemaakt had, het was dezelfde soort als deze:

There are a few species. There was a purple one too, but I was to late for a picture.
Maar er staat ook nog wat anders in ons tuuntje hoor. Een paar rozenstruiken:

But it's not only poppies in our garden. We have some roses too:
Hortensia's:

Hydrangea:


En wat dit voor schoonheid is weet ik niet, maar ik vind 'r prachtig. Ze ziet er tenger uit, en 's-avonds gaan alle bloemetjes dicht, maar volgens mij is het best een taaie. Dat moet ook wel tussen al dat onkruid, en met een huisvrouw die wel eens vergeet een gietertje water te geven.

I don't know what this flower is, but she's very pretty. And she is tough too. She's standing between all that weed, and I forget to give her water sometimes, but she's still alive.
Mijn man zag het eigenlijk al aankomen dat ik niet zo'n tuinierster ben, want hij had het liefst alles volgegooid met tegels, maar ik doe echt mijn best hoor.

De achtertuin is al aardig zo als we het hebben willen. Veel steentjes en af en toe een stukje met wat plantjes:

My husband wanted to have no garden at all, because he knows I'm not a good gardener, but I do my best.

The backyard is finished. A lot of stones and a few flowers.

En een hoekje om te zitten:

A little corner where we can sit:

En op deze plek hoop ik ooit een carport te hebben voor onze Rolls:

And one day I hope we have a beautiful roof for our Rolls Roys
Maar dat weet Jan nog niet hoor......eerst het muurtje maar.

But I haven't told my husband yet.......first he must finish the wall.

Hugs from me


Lieve groetjes van Ester

woensdag 23 juni 2010

Lucky meWat ben ik toch een geluksvogel. Gisteren stond de postbode met een pakketje aan de deur. Het was opgestuurd door Pearl, uit Amerika. Er zat een hele lieve kaart bij.

I'm a very lucky girl. Yesterday the postman brought me a package all the way form the USA. It came from Pearl. There was a beautiful handmade card in it with sweet words.De doos zat vol met cadeautjes. Het ontroerd mij zo, te weten dat de cadeautjes speciaal voor mij uitgezocht of gemaakt zijn.
kijken jullie mee?

The package was filled with presents specialy made, or found for me. It touched me deeply!
Come and see, what Pearl gave me:


helemaal ingepakt in prachtig kant en een lintje:

Beautiful wrapped in lace and ribbon:
Kijk nu eens, wat prachtig!

Ooh look, how beautiful!En wat vinden jullie van dit allerliefste flesje ooit? Ik vind het schitterend.

And what do you think of this beautiful little bottle. I really love it.
En dan dit snoezige lampje.......zucht.

And this lovely little bulb.......sigh.Ook zat deze prachtige envelop in het pakket,

There was also this beautiful envelope in the package,
Gevuld met de prachtigste zelfgemaakte labels.

Filled with the most beautiful handmade tags.


En er zaten er prachtige stempels in:

There were beautiful stamps in the package
En ook een prachtig armbandje voor mijn dochter,
zo ontzettend lief.

A beautiful bracelet for my daughter, so very sweet.
Deze prachtige gehaakte kleedjes,

These georgious crochet cloth,
kijk hoe gezellig:

Look how cosy they look in my room:En zien jullie dat zakje van kant? Het is gevuld met rozenknopjes:

Do you see the little lace bag? It's filled with rosebudsJullie snappen wel dat ik hier geen genoeg van kan krijgen. Keer op keer wil ik alles bekijken. De prachtige beeldjes, de fijne details van de zelfgemaakte spulletjes, wat ontzettend lief toch.

You understand why I can't get enough of all those beautiful gifts, and the lovely details of the handmade things.Daarom heb ik alles uitgestald in de kast in de kamer. een stukje Amerika in Goedereede.

That's why I put them in my cabinet, so I can enjoy them over and over again.
It's a piece of America in Goedereede.My dearest Pearl, thank you very very much. You really spoiled me. Knowing you searched for presents and making presents specially for me, touch me deeply.
Hugs and kisses from me!

Lieve groet van Ester

zondag 20 juni 2010

Weekendperikelen
Er zijn van die weekenden waarin je van het ene uitje naar het andere hobbelt. Zo ook dit weekend. Vrijdag heb ik mijn vriendin geholpen met de voorbereidingen van een groot bbq/tuinfeest ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van hun bedrijf, en 's-avonds hadden we een verjaardag bij vrienden.

Sometimes there are a lot of partys in one weekend. This weekend was full with events. Friday I've helped my friend with the preparations of a party they gave saturday, because they had a 15th year jubilee of their business.


Zaterdagochtend vroeg eruit want er was een kringloopmarkt van de Doopsgezinde gemeente te Ouddorp, en daar wilde ik graag naar toe. Helaas deze keer geen antiek kastje maar wel wat kleinere spulletjes:And Saturdaymorning I went to a fleamarket. Last year I found an antique cabinet, but this year I found some little things:
En daarna ben ik naar een grote reunie van mijn lagere school geweest. Over drie weken begint de sloop van mijn oude basisschool, en wordt er op diezelfde plek een nieuwe school gebouwd. Alle oudleerlingen kregen dus de kans om nog eenmaal door het schoolgebouw te lopen. Ik moet zeggen dat het best een apart gevoel gaf om na 29 jaar weer mijn oude school binnen te stappen. Natuurlijk was ik mijn camera vergeten, dus helaas geen foto's van het gebouw, maar het was of de klok al die tijd stil had gestaan. Er was weinig veranderd. In de gymzaal hingen nog dezelfde oranje gordijnen als vroeger. Ook de lokalen waren nagenoeg niet veranderd. In de gemeenschapsruimte was een kleine tentoonstelling van spullen van vroeger. Heel bijzonder vond ik het,om het miniatuur van de Tabernakel terug te zien. Ik zat op een Christelijke school, en Godsdienstlessen stonden bovenaan het programma. Ik vond de Bijbelse Geschiedenis altijd prachtig om te horen. Vooral als er voorbeelden bij gebruikt werden, en die mini tabernakel was zo'n voorbeeld.

Helaas heb ik maar drie oud-klasgenoten gezien, maar al met al was het een bijzondere ochtend.

Deze schrijfpatroonstempels heb ik gekocht als aandenken:

Later that day I went to a reunion of my old primery school. The school is old, so there's going to be a new building. All the old students got the opportunity to look into the old building for the last time. It was a special event for me, to go into that school after 29 years. I saw an old example of the tabernacle, my teachers used to show, when they read the bible. The classrooms weren't much different either, after all those years.
Unfortunately I only saw three classmates, but I found it very special to see my old school back. I bought this old stamp set as memory:


Vervolgens ben ik weer naar mijn vriendin gegaan om te helpen met de laatste voorbereidingen van het feest:

After that I went back to my friend to help with the preparations for their party:
En 's-avonds zijn we natuurlijk naar hun feest gegaan. Helaas staan de foto's van 's-avonds niet op mijn camera, maar het was erg gezellig.


Vandaag is het natuurlijk vaderdag, dus weer op tijd uit bed om vader zijn cadeautjes te overhandigen:


In the evening we went to the party. I didn't bring my camera, but it was a great party!
Today it's Fathers Day, so we got up urly to give Father his presents:


Daarna zijn we naar mijn ouders gegaan. Daar heb ik deze foto's gemaakt. De vogeltjes vliegen hier nog steeds af en aan. Geweldig om te zien:

Later this day we went to my parents. I took this pictures at my parents. The birds fly back and forth, It's so sweet:

En nu......nu heb ik prikogen van de slaap. Ik duik vanavond vroeg onder de wol, zodat ik de week weer vol nieuwe energie kan beginnen.


And now I'm tired. My eyes hurts, so I'm going to my bed now, and tomorrow I start the day fresh and with new energy.
Wish you all a great week,
Hugs Ester


Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe,
Lieve groet van Ester
donderdag 17 juni 2010

De GebeurtenisEen paar jaar geleden zei een vriendin tegen mij: Ester, in Hellevoetsluis zit een winkeltje, ik weet zeker dat dat echt wat voor jou is. Nou mijn nieuwschierigheid was gewekt, en op een dag ben ik naar dat winkeltje toegereden. Aan de buitenkant zag ik al, dat de ramen helemaal naar mijn smaak waren ingericht, dus ik was erg benieuwd naar de binnenkant.

A few years ago, a friend told me about a shop in a city nearby. she said I should go look there because it was so me. well, from the moment I got in that shop, I felt at home.

Posted by Picasa
En toen ik dat winkeltje binnenging, stapte ik in mijn eigen sprookje.
Ik kreeg precies hetzelfde gevoel als toen ik voor de eerste keer de efteling bezocht. Ik kwam ogen tekort, en heb daar ik weet niet hoelang rondgelopen. Alle hoekjes wel tig keer bekeken, en telkens zag ik weer wat nieuws.

Op de achtergrond hoor je muziek uit de jaren 50/60, afkomstig uit een prachtige oude radio. Ook de spulletjes en meubeltjes komen uit die periode, maar ook worden er nieuwe dingen verkocht. Allemaal met een brocante/ romantische uitstraling.

Toen ik dan ook voor mijn verjaardag een kadobon van "De Gebeurtenis" kreeg, heb ik onder andere dit dubbele lijstje met prachtige plaatjes gekocht,

It was filled with the most georgious things. Old and new. Music from the 50th and 60th came out of an old radio, and I looked in every corner over and over again. For my birthday I bought this frame with nostalgic pictures in itOok onze dochter is ondertussen helemaal fan van de spulletjes uit deze winkel, en toen ze deze hoeketagere daar zag staan, heeft ze die van ons gehad voor op haar nieuwe slaapkamer.


Our doughter loves this shop too. She got this cabinet for her new room.En van haar zakgeld / verjaardagsgeld koopt ook zij af en toe iets moois om haar kamertje mee in te richten:

Sometimes she buys little things there from her (birthday and pocket)money.Gisteren waren Liset en ik weer in de buurt van "De Gebeurtenis" en natuurlijk konden we het niet laten om even langs te gaan.
De eigenaresse, Irene, koopt ook telkens nieuwe dingen in, dus het is iedere keer een verrassing wat er weer voor moois is. Deze keer hebben we ons staan vergapen bij de sieraden van Michal Negrin. Als je van bling bling en een beetje victoriaans houdt moet je zeker even kijken. er hing zelfs een jurkje van deze ontwerpster in de winkel. Echt zo ontzettend mooi.........zucht!

Ik ben niet met lege handen naar huis gegaan. Dit schilderijtje had ik al een poosje zien hangen. De kleuren vind ik zo mooi, en de gezichtjes zijn echt zo jaren 50. Ook gingen er nog twee borden van het pastelservies mee naar huis.
Liset had deze keer niets, maar zij had eerder die middag al een tas vol nieuwe kleren gehad, dus samen waren wij helemaal in de wolken

Yesterday Liset and I were shopping, and we went by this shop. The owner: Irene, buys every time new things. Now there were juwelery from the designer: Michal Negrin. So beautiful. All glitter and glamour. There was also a dress from this designer, so georgious............sigh.

I didn't go home empty handed, I bought this lovely picture and two old plates. I love the colors of the picture and the plates so much.Sinds kort heeft Irene ook een webwinkel: HIER GEBEURT HET. Daar vind je al die mooie spulletjes terug, en kun je alles op je gemak bekijken.
Als jullie van Brocante en Romantisch houden, is een bezoekje aan deze (web)winkel zeker de moeite waard.


Irene also has a webshop: HIER GEBEURT HET. (that means: It happens here). If you like Romantic and old things you should go visit this shop some day.

Wish you all a sunny day, Hugs Ester

Allemaal een zonnige dag toegewenst,

Lieve groet van Ester

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails